Björn med vår flagga

Björn med vår flagga

ÖISare i Stockholm bildades formellt den 2 mars 2005 på O-Learys Sportsbar på Södermalm i Stockholm i närvaro av 11 ÖIS-are. Vid detta tillfälle beslutades också att namnet ska vara ÖISare i Stockholm.  

Bildandet föregicks i februari samma år av att initiativtagarna, Mats Abrahamsson och Bengt Bengtsson, kallade till ett uppstartsmöte. Syftet var att sondera förutsättningarna för en Supporterklubb för ÖIS i Stockholm. Det fanns ett stort intresse! 

Redan under våren 2005 hade vi, via goda kontakter i Göteborg och på ÖIS kansli, fått fram en mejllista på 40 (!) personer som var medlem i antingen Balders Hage eller ÖIS. En bra start! Sedan har det rullat på! Idag är vi ca 170 medlemmar som finns i vårt mejlutskick. Till denna siffra ska läggas ca

50-80 ÖISare bosatta i och omkring Stockholm personer som från och till betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller Balders Hage. 

Under åren som gått har vi arrangerat bil-/eller tågresor till en rad bortamatcher som Gävle, Borlänge, Degerfors, Jönköping, Enköping, Uppsala, Södertälje, Norrköping, Karlstad och Skövde.  

Vi har haft spelar-/och tränarträff med laget före match, vi sponsrar av privata medel ”gratismatchen” i Göteborg varje år, vi har sponsrat Rödblå Hjärtesponsor och Rödblå Framtidssponsor när Balders Hage drev dessa kampanjer och vi har köpt in oss på nya konstgräsplanen vid ÖIS-gården.  

2018 startade vi upp MÅLtian vilket är en supporterkampanj där man betalar 10 kr per mål ÖIS gtör i Superettan. Vi överlämnade en check á 68.800 kr till ÖIS på ÖISgalan 2018. Vi var 123 som betalade 560 kr var. I år är målet 200 medlemmar.

ÖISare i Stockholm tar inte ut någon avgift. Är du medlem i ÖIS eller Balders Hage meddelar du oss att du vill få information från oss om resor, träffar, lunchmöten, spelarmöten osv. Skicka ett mejl till bengt0897@gmail.com så sätts du direkt upp på mejllistan. 

Mats Abrahamsson

Dela den här sidan